podleza

ROCK ON JAMZ! Rock Rock On ! www.facebook.com/rockonjamz www.instagram.com/rock.on.jamz www.twitter.com/ROCKONJAMZ

събота, 2 февруари 2013 г.

ХИП ХОП vs BG HIP HOP Awards



Публикуваме отвореното писмо на Calligraphist, защото това не е само неговата позиция по въпроса с Българските Хип Хоп награди. Едва ли има артист посветен на културата или най-вече фен, който да е взел и за секунда насериозно събитието, което не допуска гласът и позицията на хората поддържащи тази култура. Всеки от вас е наясно как комерсиалните хитове и артисти с медиино внимание доминират над колкото да не е без хич ъндърграунд присъствието в иначе наречените "BG HIP HOP Awards" . И тук конфликта не е комерс vs ъндъргрaунд, тези разграничения се появяват когато видно се дискредитират сериозни артисти, но лишени от спонсори и се подкрепят по-удобните бизнес артисти. Няма нищо чудно как на запад нещата с Хип Хопа в един момент се обърнаха на 180 градуса и най-големите имена и пионери на културата продължават да издават и подържат Хип Хопа независимо и това не им пречи да бъдат по-силни от всякога в музиката и посланието си. Отдавна големите имена на запад се усетиха как разните бизнес лейбъли, събития и т.н. се възползваха и промениха Хип Хопа до такъв какъвто го познава масата в момента - Хип Поп. Време е хората да се замислят сериозно върху това - ъндърграунд значи свободен , а не оправдана некомпетентност както е удобно за някои хора! Време е всички ХИП ХОП фенове и артисти да се обединят и подкрепят в това! Покажете , че Ви има и че никой не може да се ебава с позицията и гласа Ви! Подкрепете Calligraphist и артистите, за които ВИЕ бихте гласували!



Относно: жалките опити на организаторите на BG HIP HOP Awards да оправдаят нагласената награда на своя „медиен послушник”.

Неуважаеми BG HIP HOP Awards,

Аудиторията ми се състои от хиляди хора по целия свят, голяма част, от които ме подкрепиха и спечелих вота по почтен начин. Водех в продължение на 12 дни, основно благодарение на гласове от чужбина, но никой от вас не ме уведоми, че това е в разрез с регламента ви. Напротив, бях поканен от вас - организаторите, да участвам в телевизионни предавания и на събитията ви, представяйки наградите в течение на анкетата, предложения които отказах. Нещо повече, бях окуражаван на няколко пъти от Добри „Malkia Dob” (един от организаторите) да продължавам да агитирам, включително в последния ден на гласуването. Мога да докажа твърденията си в случай, че това е нужно.

Държа да подчертая, че също така получих знакова подкрепа от почти цялото българско underground hip-hop общество, нещо което не мога да кажа за вашето начинание. Намирам за крайно непрофесионален фактът, че лицето Мария Бонева (една от организаторите) неведнъж открито изразяваше пристрастия към „спечелилия” според вас гласовете изпълнител. Същият, който защити събитието ви по телевизионна медия от нападките на Spens.

Разбира се, собствеността над апликацията позволява да изфабрикувате каквито пожелаете „доказателства” според интереса ви. След като искате да говорим за „ботове”, как ще обясните 1400те харесвания на страницата ви на 28.01.2013г., между 5 ч. сутринта и 12 ч. на обяд, след което любимият ви изпълнител поведе?!

Можем да продължим спора си, но това ще е изцяло във ваш ущърб и вие сте пределно наясно с това. Не желая да имам общо с вашите шуробаджанашки самонаграждавания. Очаквам да премахнете името ми от всички номинации и никога повече да не се свързва с вас и разностранните ви агенции. Отказвам да коментирам смешните ви старания да прикриете нагласените си награди, в случай че не ми дадете допълнителен повод. Не съм аз този, който ще ви съди за измамническите схеми на гърба на хип-хоп културата. Смятам, че подменянето и търгуването с гласовете на публиката изисква по-висш съдник.

С неуважение,
Calligraphist

4 коментара:

  1. ДАже не съм им харесвал и кирливата страничка...срамота да има толкова лайняйкове...

    ОтговорИзтриване
  2. във връзка с постоянните ви елементарни коментари,аз обичам да говоря с факти! Ето ви фалшиви акаунти и имейли и ботове от цял свят за Калиграфиста. Никой от нас не е виновен,че 100 кила си пуска към феновете от личния си фен профил и реално БЪЛГАРСКАТА публика го е избрала, а не световната,ние правим БГ хип хоп награди. За всеки избор както на сайта на наградите между самите рапъри,танцьори,режисьори т.н може да се покаже реалния глас на всеки,а ако има недоволни е само защото голяма част от артистите не желаят да гласуват! Това е като на избори,плюем по управляващите,но не ходим да гласуваме,което е плюс за тези,които не харесваме,така че за всяко нещо има черно на бяло и ни най-малко ни интересуват подобни смешни коментари! Живеем в свободна държава,в която има по два синода,по 4 комисии учебници, по две Мис Българии и хиляди други нелепости,така че всеки може да си организира събитие,да си го обезпечи със спонсори и медии и да си покани и Бионсе,ако му стиска и аз само ще се радвам на успехът му,защото възпитанието ми е такова!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. "във връзка с постоянните ви елементарни коментари" и "защото възпитанието ми е такова!!!!" - разбирам, пич : ))

    ОтговорИзтриване
  4. Calligraphist е нива над поп наградите и всички в тях взети заедно, знае се че организаторите са ментета от години

    ОтговорИзтриване