podleza

ROCK ON JAMZ! Rock Rock On ! www.facebook.com/rockonjamz www.instagram.com/rock.on.jamz www.twitter.com/ROCKONJAMZ

неделя, 12 февруари 2012 г.

Rest in Peace Whitney Houston !


Отиде си един от най-ярките гласове на музиката! Уитни Хюстън е починала вчера в хотел "Бевърли Хилтън" в Лос Анджелис, където е била отседнала заради участие предшестващо церемонията по връчване на наградите Грами. Уитни Хюстън се превръща в R'n'B и соул икона не след дълго от както стъпва на сцената. Хората обичат да изтъкват пикантни факти когато някой си отиде и забравят приноса му, което е много жалка черта на човешката същност. Звездата на Уитни я отличава с емоционалност също толкова ярка, колкото беше и гласът й - такъв е истинският творец когато влага душата в делото си! Нека запомним легендата й с невероятният глас, който винаги ще бъде гонен от последователите и царственото й излъчване !



Уитни Елизабет Хюстън е родена на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Още от дете е свървана с музиката дъщеря на известната госпел певица и успешна беквокалистка Cissy Houston, която наследява. На 11 годишна възраст пее в местния църковен хор, а по-късно е беквокалистка заедно с майка си, Чака Кан и Лу Роулс. Нейна кръстница е кралицата на соул музиката Арета Франклин.

Загубата на Уитни е още по-трагична, защото е в навечерието на раздаването на наградите "Грами". Нейният хит "I Will Always Love You" й спечели едно от грамофончетата и световна слава, а през 2009-а дискът "I look To You" дебютира на първо място в Billboard 200.
След Майкъл Джексън, Уитни се нарежда като изпълнител с най-много награди и премии – 411, като сред тях са 6 премии "Грами", 2 "Еми", 23 награди American Music Awards и 16 награди Billboard Music Awards.


Именно в "Бевърли Хилтън Хотел" се събират знаменитостите преди церемонията по раздаването на наградите "Грами". Партито там организира по традиция Клайв Дейвис, човекът който откри Уитни Хюстън за голямата музика.

1 коментар: