podleza

ROCK ON JAMZ! Rock Rock On ! www.facebook.com/rockonjamz www.instagram.com/rock.on.jamz www.twitter.com/ROCKONJAMZ

неделя, 6 май 2012 г.

DJ ALI SHAHEED MUHAMMAD / A Tribe Called Quest / @ Sofia Live Club 1.06.2012


Всеки отдал се достатъчно на Хип Хоп Културата и най-силните й движения знае кои са A Tribe Called Quest ... знае и кой е DJ Ali Shaheed Muhammad, човекът чиято продукция и скречове са неизменна част от атмосферата на ATCQ.
Макар и отдаден на музиката много по-рано, Ali Shaheed става известен за широката аудитория през 1985 година горе-долу откакто датира и основаването на легендарната група, уникална със стила и идеята си.

През 80-те създава иновативната формация Native Tongue Posse, заедно с De La Soul, Jungle Brothers, Queen Latifah, Monie Love и останалите от A Tribe Called Quest. Така музикантите се налагат като едни от първите артисти, които използват джаз-фънк, електронни звуци и интелектуални, дълбоки текстове, като по този начин създават една истинска революция в Хип Хопа.

Албумите и множеството участия на Tribe-а доказват уменията му още през началото на 90-те, а малко по-късно сформира и компанията The Ummah заедно с Q-Tip и J Dilla. The Ummah отваря работа по разнообразни проекти с едни от най-влиятелните имена на арената. След разпадането на A Tribe Called Quest DJ Ali Shaheed Muhammad продължава със соло кариерата си като издава няколко наистина впечатляващи албума и множество миксове.


На 1 Юни в Sofia Live Club всеки почитател на стила ще има удоволствието да се потопи в атмосферата на хубавата музика за 20 лева предварителна продажба в мрежата на eventim и 25 на място в деня на концерта. DJ Ali Shaheed Muhammad ще ни потопи в същността на DJing-a.





Няма коментари:

Публикуване на коментар