podleza

ROCK ON JAMZ! Rock Rock On ! www.facebook.com/rockonjamz www.instagram.com/rock.on.jamz www.twitter.com/ROCKONJAMZ

неделя, 29 август 2010 г.

Jim Jarmusch говори за работата си с Wu-Tang

Един от големите режисьори на независимото кино Jim Jarmusch разказва за колаборацията си с RZA за Ghost Dog: The Way of the Samurai и за срещите си с Gza и ODB.
"Трябваше да "ловувам" за RZA", споделя той. "Не можех да разчитам на мениджърска информация, затова почнах да разпитвам познати и в рамките на два дни се срещнах с него в студио в Midtown. Срещнахме се в три сутринта и просто започнахме да си говорим за всичко, пастнахме си много добре и до съмване RZA каза: "Вътре съм, само казваш кога трябва да започнем и какво да правя". Двамата с GZA са като енциклопедия за филми за бойни изкуства. Те не само знаят всеки режисьор, всеки актьор, те знаят и кой прави хореографията за филма, кой работи по дизайна, кой прави това и това."
Зачитайки знанието им Jarmusch решава за RZA освен да му предостави WU бийтовете и да му дава насоки за тях, къде и как да ги използва.
"Имах всички WU винили с инструменталите на "срана Б", преди да мога да кажа "Аз харесвам този плаващ,"счупен" бийт." Харесвах тази засичаща, забавена нотка в бийтовете... Един от най-готините моменти беше когато RZA дойде с ODB и ние прекаряхме целия ден в това да следим къде да е разположена музиката във филма. Това беше невероятно."
Jarmusch добавя, че в онзи ден е имал чувството, че двете МС-та са били на нещо.
"Мисля, че са били на гъби или нещо подобно, но са действали по особен начин. На всеки 5 минути ODB скачаше изведнъж и казваше: "Йо, йо спрете машината... Земята, Марс ... Венера: изберете нещо!", RZA продължаваше: "Земята" и той казваше: "Окей да продължим отново." Беше невероятен! Толкова много исках да го заснема, тогава той беше заключен. Просто пусни камерата и го остави да говори за каквото пожелае... така и не го направихме. Страшно много съжалявам за това."

Няма коментари:

Публикуване на коментар