podleza

ROCK ON JAMZ! Rock Rock On ! www.facebook.com/rockonjamz www.instagram.com/rock.on.jamz www.twitter.com/ROCKONJAMZ

понеделник, 12 август 2013 г.

РадиЙo НРБ


РадиЙo НРБ е радио предаване засягащо музикалните стилове рап, r'n'b, реге/рага/регетон, соул, фънк и всички дъщерни и гравитиращи около тях музикални течения. Основната цел на "РадиЙо! НРБ" е да следи и отразява всичко по-интересно случващо се на родната и световна хип хоп сцена. Българският хип хоп е в своя пик и развитието му е неоспоримо, което някак естествено води до нуждата от подобно предаване.

Човекът захванал се с този проект Илиян Илиев - Ильо, вече има опит в създаването на подобен формат, седейки зад най-дълго просъществувалото в българския радио ефир предаване за хип хоп - Радио Хип Хоп Ваканция (06.2003-12.2010 в клон на БНР) с близо 350 предавания и над 100 проведени интервюта с артисти от БГ хип хоп средите.

"РадиЙо! НРБ" е оригинално и трудно повторимо начинание поради своята специфика от чисто структурна и стилова гледна точка. Засягат се както българския и американски хип хоп, така и нещата случващи се в Европа, а и извън нея. Обръща се внимание на корените и на българския и на световния рап. Разбира се "прясно изпечените" сингли и тави също не успяват да се изплъзнат без НРБ-радара да ги засече. За да се балансира звучението се отделя достатъчно време и внимание и на по-мелодичните стилове като r'n'b, соул и дори funk и jazz - стиловете дали толкова много идеи и семпли на съвременните артисти. Изкъсо се следи и отразява случващото се на всички фронтове на сцената у нас, а близките контакти с артистите гарантират куп интервюта и информация от първа ръка.

РадиЙо!-то стои на РъБъ на масата, но дали ще падне или ще се задържи не е от такова значение, по-важното е, че и в двата случая ще продължи да излъчва за радост на многобройните нуждаещи се от този саунд. Време е за хип хоп Йо!

https://www.facebook.com/Radiyonrb

Неделя 18:00 - 19:00 ч. - Югоизточна България:
Радио Бургас 92.5 FM
Южното Черноморие от Слънчев бряг до Синеморец, както и районите на Карнобат, Айтос, Средец, Малко Търново, Елхово, Ямбол и Сливен.
online: http://212.95.175.63:8000/ (цъкай на listen и си ти)

Неделя 20:00 - 22:00 ч. - Северозападна България:
Видин - 97.1 FM
Белоградчик - 106.8 FM
Монтана - 103.9 FM
Враца - 94.4 FM
online: http://radiovidin.bnr.bg/Pages/default.aspx

СКОРО: Североизточна България:
Шумен 93.4 FM
Силистра 90.3 FM
Венец 87.6 FM
Търговище 94.0 FM
Разград 97.0 FM
online: http://radioshumen.bnr.bg/Pages/default.aspx

Подкрепяйте Българсkата Хип Хоп Култура и хората , които я развиват! \\//

2 коментара: