podleza

ROCK ON JAMZ! Rock Rock On ! www.facebook.com/rockonjamz www.instagram.com/rock.on.jamz www.twitter.com/ROCKONJAMZ

четвъртък, 14 юни 2012 г.

ЕДНА ПОУЧИТЕЛНА ИСТОРИЯ, КОЯТО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕ В ПРЕДВИД...




Приятели, споделяме Ви следното обръщение на B-boy Rikk a.k.a Виктор Антонов към всеки съпричастен и част от Хип Хоп Културата. С публикуването на това писмо не искаме да насаждаме хейт към някого и т.н. Целта е да достигне до всеки ангажиран с културата, защото за съжаление това е поредната "реална" гледна точка за ситуацията на българската арена. Нека носим поуката от всяка подобна ситуация, защото са замесени много важни ценности за издигането на това, зад което заставаме и се опитваме да развиваме, а именно уважение, лоялност, ангажимент ... нека да не изреждаме, поне най-основното. Питаме се кога Хип Хопа в тази държава ще бъде приет на сериозно? Кога извоювалите позицията си ще получат истинско уважение за това? Кога извоюваната титла ще означава наистина нещо сериозно? И в крайна сметка кой е виновен за това да продължаваме да си задаваме тези въпроси?! Хора.. ако като Хип Хоп общност не започнем да изразяваме своята позиция, уважение и ангажимент, ние на първо място не някой друг ситуацията ще си остане капсулирана във времето такава каквато е в момента! Няма значение дали си DJ, MC , Writer или B-Boy... нека спрем сами да слагаме граници на Хип Хопа, ние сме част от една култура ако всеки наистина се пише част от културата - Това значи ангажимент към културата! Поемайте го и не бягайте от него - защото в последсвие от многото бягства никой не гледа на сериозно на това общество, никой няма респекта и за това все има неуредици които се подиграват с отдадеността, любовта и всичко което даваме за Хип Хопа! Напомняйте си, че подкрепата е важна не само консумацията!

Всеки , който има възможност - нека вдигнеме шум, Хип Хопа не мълчи! Докажете го!


Ето и писмото на B-boy Rikk:

"Добро утро на всички Bboys, Hiphop dancers и Hiphop people!
Аз съм B-boy Rikk - Виктор Антонов и искам да ви разкажа една типично българска история с лесен край.
Преди 2 месеца аз и B-boy Freax разбрахме, че в София ще се проведе голям танцов рфестивал под името FANTA FIESTA, в който ще има 3vs3 bboy/bgirl battles, Аll style hiphop battles и Hiphop Crew Show battle. Обявената награда за победителите е купа плюс поети разноските и правото на участие в http://www.hiphopinternational.com/ , провеждащо се в Лас Вегас.
Ние решихме да участваме и започнахме да тренираме усилено. След около 1 месец всекидневни тренировки се записахме плащайки общо 45лв входна такса и участвахме. За наше щастие се оказа, че спечелихме състезанието и бяхме много щасливи, че ще имаме възможноста да представиме държавата ни на този престижен танцов форум. http://www.youtube.com/watch?v=48lUFdX-do

Дотук добре, бяхме щастливи и всичко беше наред.
Мина 1 месец, в който никой от организацияне не ни потърси или се опита да се свърже с нас, въпреки че те ни имат контактите. Преди 2 дни B-boy Freax се свърза с Мако, който отговаря за Брескденса на събитието и той ни покани на среща, която се провете в лоби бара на хотел Триада, намираща се до зала Фестивална.
На тази среща от организиатора на Fanta Fiesta ни беше съобщено, че ние всъщост сме спечелили само половината награда и тази половина ще получим само ако успеем да си осигорим другата половина.
На прост език. Организатора Стефан, който можете да видите тук и неговата асистентка Ралица - 0889332136 ни казаха, че ни поемат само самолетните билети и нищо повече. Бяха така добри да ни сметнат останалите разходи, които излизат около 1000$. Освен това ни оведомиха, че имам една седмица да си подадем документите за регистрация в хипхоп интернешънал и америнканска виза.

След срещата се почуствахме излъгани и недоволни от организацията на ФАНТА ФИЕСТА, който са искали да ни поемат всички разходи, но не са успяли.
Разбираме че за държава като България е трудно да се организират съботия и да се дават награди, но може би ако не си се справил с нещо е добре да си кажеш, че не си успял и да не обещаваш награда за победителите, която не можеш да дадеш.
Пиша това към всчки свързани с хипхоп културата, за да знаят в каква ситуация сме постгавени и как ако искаме да участване в състезанието в Лас Вегас, за което сме спечелили акредитация, тряба за една седмица да съберем 1000$, да си подадем документи за визи, да си поемем всички разходи и евентуално да заминем.
Не искам да с бъркам в организацията и работата на шефовете на фанта фиеста, но се чудя неможаха ли да измислят по-адекватна награда, която им е по силите. Защото както виждаме Лас Вегас се оказа голяма лъжица за тяхната уста.
Ние сме bboys и се явяваме на състезание за bboys, не са милионери. Не мога да разбера какъв човек трябва да си, за да очкаваш, че един български bboy ще може да намери 1000$ за една седмица, за да бъде сигурен, че когата отиде в Лас Вегас да представя държавата и българската хипхоп култура, той ще се чуства добре и няма да мисерства и да гладува.
Не е ли редно според вас организатора да е помислил, за тези разходи и да ги е предвидил. Ако не е успял да ги осигури да си смени наградата с такава, която му е по силите.
Искам да ви питам спред вас как трябва да постъпиме ние сега?
И до кога ще продължават да се подиграват с българския bboying.
Аз лично мисля че замесените в случая са всички български ббои и хипхоп фенове, не само аз Freax и Fluent, защото който и да беше спечели в този ден щеше да се сблъска с този проблем."

3 коментара:

  1. 500 човека да отделят по 2,50 и момчетата отиват,мисля ,че е адекватно да подарим един малък жест ,ако наистина обичаме тази култура и подкрепяме тези ,които я представляват!

    ОтговорИзтриване
  2. много гадна случка....все пак живеем в Бъглария,в държава която има само чалга,в страна в която децата нямат акъл в главата защото никои не им казал кое правилно и кое не,и не на последно място оправляват ни малумници,които само гледат да си напълнят джобовете с пари и за народа да няма,за съжаление това е стандрата тук,за да издигнем хип хоп културата в България на нивото което е в другите държави не само в Америка,има много пот,кръв и сълзи да пролеем!!!from Mistah Grizzly

    ОтговорИзтриване
  3. mene ako me me biaha preebali taka 6tiah mnogo seriozno da gi prebia ot boi i organizatorite i tia ot fantata...ina4e niama da se nau4at dolnite bokluci 6te ni zimat breakarite za za balu4eta i taka....boi si triabva boi...bii za da te uvajavat

    ОтговорИзтриване