podleza

ROCK ON JAMZ! Rock Rock On ! www.facebook.com/rockonjamz www.instagram.com/rock.on.jamz www.twitter.com/ROCKONJAMZ

вторник, 18 септември 2012 г.

Podleza Intervew : Internal Quest

Internal Quest е МС и продуцент от Newark, New Jersey. Още от 17 годишна възраст започва да прави рап със местните МС-та в Brick City. В момента е част от Jersey Sound Lab Recordings където записват и много други локални МС-та както и El Da Sensei (Artifacts). Това, което ще ви представим е само малка част от това, което трябва да очаквате за в бъдеще от Jersey Sound Lab така че Stay Tuned!

http://soundcloud.com/internal-quest


ПОДЛЕЗА : Има ли парчета от предстоящия ти албум, които имат специално значение за теб?

Internal Quest: О, да , "Problems" заедно със El Da Sensei, Sadat X и Craig G значи много за мен, защото аз трябваше да продуцирам и после да вляза в един трак заедно със едни много големи МС-та. Всички парчета значат много за мен, но специално този наистина ми дава много.




ПОДЛЕЗА : Как мислиш дали дигиталната епоха, в която живеем не прави битката да те оценят в Хип Хопа много по-лесна? Може ли едно МС да получи реална и съществена реакция за музиката си в интернет?

Internal Quest: Абсолютно всеки вече може да направи трак и да го качи в soundcloud или някъде другаде и хоп вече е звукозаписен артист. Това е малко като всеки, който има Instagram и автоматично това го прави професионален фотограф. Ха! В крайна сметка обаче всичко се свежда до това, което правиш когато не си онлайн, начина на живот който водиш и връзките които създаваш.


ПОДЛЕЗА : Как мислиш корпорациите променят и влиаят на Хип Хопа?

Internal Quest: Хип Хопа е движението на младите, а целта на корпорациите е насочена най- вече към тази група. Доста време Хип Хопа и корпорациите бяха свързани, принципно те помогнаха на културата от една страна по толкова много начини, за да може музиката наистина да достигне до хората. Не знам дали в момента наистина това е толкова "болезнено" колкото смятат повечето хора.


ПОДЛЕЗА : Смяташ ли, че в днешни дни движението е избягало от корпоративната хватка?

Internal Quest:Всъщност не. Не и докато имаме музикални сайтове като itunes, (управляван от корпоративната неумолима сила на Apple) контролирайки дигиталните продажби, процентите и рекламните канали.


ПОДЛЕЗА : Как мислиш , че се е променил бизнеса? Повечето от комерсиалните изпълнители в днешни дни са повече Поп отколкото Хип Хоп, това добре ли е за културата според теб?

Internal Quest: Комерсиалните артисти са комерсиални, така че очаквам от тях да си правят това което трябва, за да продават според изискванията на лейбъла. Това, което ме притеснява наистина са радиостанциите и медиите, които не пускат и не представят ъндърграунд изпълнители и като цяло други артисти, които заслужават внимание за да се разширява културата.


ПОДЛЕЗА : Хип Хопа вече е на повече от 30 години. Дали за това време културата е успяла да се превърне в доминантна музикална сила? Коя е най-голямата промяна за Хип Хопа за този период?

Internal Quest: Безспорно Интернет! Дарът и проклятието, Ха!


ПОДЛЕЗА : Какво е Хип Хопа за теб?

Internal Quest: Моят начин на живот, кариера и мечта!


ПОДЛЕЗА : Смяташ ли, че в днешно време всеки от елементите на културата е започнал да живее свой собствен живот извън класическото разбиране за Хип Хоп Култура?

Internal Quest: И ДА и НЕ защото повечето от младите представители не са съсвем наясно какво точно представляват всички елементи на културата. Освен това много млади хора правят документални проекти за културата, а феновете и младите артисти се информират първо от най-новото.




ПОДЛЕЗА : Какво е твоето послание към всички бъдещи МС-та?

Internal Quest: Бъдете себе си и не правете компромиси!


ПОДЛЕЗА : Благодарим ти много, уважение от България!

Internal Quest: Благодаря и аз, за мен е чест това, че сте избрали да ме представите във вашата платформа. Надявам се да успеем да се срещнем и да се разбием заедно с вас и Хип Хоп феновете в България през 2013!






Няма коментари:

Публикуване на коментар