podleza

ROCK ON JAMZ! Rock Rock On ! www.facebook.com/rockonjamz www.instagram.com/rock.on.jamz www.twitter.com/ROCKONJAMZ

четвъртък, 13 септември 2012 г.

REST IN POWER 2PAC!


Днес се навършват 16 години от смъртта на 2PAC, но наследството, което е оставил на Хип Хопа продължава да има своят голям принос и място в културата. Посланието му продължава своята мисия и създава последователи.

Революционната жилка, с която живее и твори 2PAC наследява от своята майка Afeni Shakur - активен член на Черните Пантери в Ню Йорк през 60-те и 70-те години. Малко преди Túpac Amaru да се роди майка му е оправдана от над 150 обвинения за заговор срещу правителството на САЩ и Ню Йорк по делото "Пантера 21".Неговият дядо Geronimo Pratt също е бил много активен и с важен ранк член на Черните Пантери. Като цяло цялото семейтво са били активисти, в това число и сестра му Assata Shakur, която е била член и на Black Liberation Army (BLA). Семейтвото на Шакур постоянно е било търсено от властите за криминални проявления от убийтва до банков обир.
Имайки в предвид семейството и бекграунда на 2PAC, той със сигурност е изразявал убежденията и живота си на 100% в рапа и делото си.
На днешната дата Хип Хопа губи едно от най-влиятелните МС-та на арената. Това, което е оставил винаги ше живее чрез поколенията!




REST IN POWER Tupac Amaru Shakur !

Няма коментари:

Публикуване на коментар