podleza

ROCK ON JAMZ! Rock Rock On ! www.facebook.com/rockonjamz www.instagram.com/rock.on.jamz www.twitter.com/ROCKONJAMZ

събота, 29 септември 2012 г.

Public Enemy - "Most Of My Heroes Still Don't Appear On No Stamp!" (Review)


Определено Public Enemy стрелят право в целта с името, което са избрали за новия си албум - "Most Of My Heroes Still Don't Appear On No Stamp". Албум, който няма да се хареса на модерният слушател още от заглавието, което поставя ясна граница за аудиторията. Особенно ми допада подхода на Chuck D и целият екипаж на Public Enemy, които със всяка изминала година все повече доказват всяко послание, което са отправяли през последните 30 години. Ако Хип Хопът има герои, то определено Public Enemy са едни от живите такива, които продължават да държат високо нивото на културата.




Kакво е легенда или герой за сегашното поколение, в което МС-тата са слуги на собствената си суета, работници за някоя компания, клонирани по собствено желание "рап звезди" забавляващи младите умове? Хип Хопът продължава да има своите истински пионери и представители, но когато се случи нещо на тази "вътрешна" сцена никой от "външният" свят не разбира, дори и не предполага за съществуването на тези хора, делото и посланието им. Те просто не съществуват в новият модерен живот. При наличието на толкова силна опозиция насочена към живота извън вътрешното Хип Хоп Общество, (което в страни като нашата дори е толкова малко, че дори за много би било странно че използвам думата обшество), все по-често засичаме пародията на медиите занимаващи се с псевдо "революционни" текстове, цитиращи опита за забавление на някои артисти. Забавление да, защото на мода е да се забавляваме и да не мислим какво се случва в същото време, в което се опитваме да избягаме от разума си. Ако случайно в полезрението на масата връхлети с наглостта си някой, който се опитва да насочи вниманието й към нещо съществено го зачерква - "просто се опитва да стане комерсиален и да спечели цяло състояние от това ". Знаете ли , за мен е окей посланието на моите герои да достига до колкото се може повече хора, иска ми се наистина някои хора да държаха оръжието на комерса в ръцете си... всъщност сещам се, например 2Pac, е да обаче той отдавна вече не е между живите хах Едва ли би било удобно в момента хора като 2Pac и Public Enemy да държат това оръжие в ръцете си и всички сме наясно защо.




"Most of My Heroes Still Don't Appear on No Stamp" е 11-ят студиен албум на Public Enemy и продължава за затвърждава и надгражда доброто старо звучене от 80-те. Достойно влиза и гост подкреплението в лицето на DMC, Brother Ali, Z-Trip, Bumpy Knuckles, Large Pro и Cormega!



Чуйте и подкрепете този албум!

Public Enemy - "Most of My Heroes Still Don't Appear on No Stamp" DOWNLOAD

Няма коментари:

Публикуване на коментар