podleza

ROCK ON JAMZ! Rock Rock On ! www.facebook.com/rockonjamz www.instagram.com/rock.on.jamz www.twitter.com/ROCKONJAMZ

петък, 27 февруари 2015 г.

AraabMuzik с концерт в София на 18 Март в Студио „Орфей“.

AraabMuzik гостува с концерт в Студио „Орфей“, София на 18-ти Март. Уникалното шоу, което младият феномен ще изнесе всъщност се изнася по най-класическият начин за Хип Хопа, а именно на AKAI MPC семплер. Няма нищо ново под слънцето в света на композирането, семплерите са най-добър приятел на много DJ-и и продуценти и неизменна част от Хип Хоп културата като инструмент. Новото в тази култура винаги идва с начина, по който използваш средството за създаване на музика, да го накараш да заговори изпод пръстите ти на твоят собствен език и начин на изразяване и определено начина на изразяване на AraabMuzik е интересен и динамичен, в това ще се убедите сами.

Всеки, който следи световната Хоп Хоп сцена е срещал името на AraabMuzik поне веднъж. Едва 25 годишен той е известен в средите на бийтмейкърите и вече с продукция зад гърба си за едни от най-големите имена на мейнстрйим сцената работил с The Diplomats, Jadakiss, Capone-N-Noreaga, Busta Rhymes, Eminem и много други.

AraabMuzik не попада в света на музиката случайно, неговата майка е певица, а той самия започва да посещава уроци по барабани и се учи да свири от много ранна възраст. Ето как през 2006-та започва уверено да навлиза в Хип Хоп средите с продукция, а днес 2015-та само няколко години по-късно AraabMuzik изнася самостоятелни концерти единствено със своето MPC под ръка обявен за най-бързият бийтмейкър в света. Това, което той прави със семплите на живо може да бъде сравнено с това, което правят DJ-ите в "turntablelism"-ма - едно следващо ниво за бийтмейкинга, което се популяризира все повече и привлича своите почитатели. Така както негово първо влияние за продуциране е бил Swizz Beatz, извествен с това, че винаги изсвирва сам всичко в бийтовете си, през Dre и накрая стигайки до силното влияние на DJ Premier и J Dilla, 9th Wonder и Alchemist, така и почитателите които печели ще преоткрият света на бийтовете в Хип Хопа.
Имена като AraabMuzik дават своят принос с оригиналност и достъп до по-широката аудитория, която въвличат в културата.

ПОДЛЕЗА e медиен партньор на събитието, и с удоволствие каним читателите на това различно Хип Хоп събитие.

Линк към събитието във фейсбук : AraabMuzik Live presented by Eventease

Няма коментари:

Публикуване на коментар